Ga naar de inhoud

to become you who you naturally are.

Over sarah

Als kind droomde ik er al van om ‘gewoon’ een indiaantje te mogen zijn. Op mijn 8 jaar heb ik deze droom volledig opgeborgen. Want plots bleek een indiaantje toch niet zo ‘gewoon’ te zijn. De lessen des levens, de ene al wat pittiger dan de andere, de maatschappij en tal van verwachtingspatronen van anderen maar ook van mezelf, hebben me lang van dit pad afgehouden. Heb heel wat watertjes door zwommen, heel wat thema’s dienden zich aan op dit levenspad. Maar meer en meer ben ik hierdoor ook gegroeid in bewustzijn. Ook al waren het soms heftige thema’s, ik leerde meer en meer de reden erachter te ontdekken. Deze inzichten hebben me dan ook doen groeien. En elke dag zet dit proces zich nog verder door. Een leven zonder groei, is dan ook voor mij niet denkbaar. Wel met de nodige balans en rustpunten.  Zo zit de natuur trouwens ook in elkaar. Momenten van loslaten, rust, groei en bloei.

Zelf heb ik jarenlang boeiende functies mogen uitoefenen in het bedrijfsleven. Waarbij ik mooie kansen kreeg en ook heel wat zaken heb geleerd. Ben dan ook zeker en vast dankbaar voor dit traject. Maar in mijn vrije tijd bleef ik het indiaantje in mij opzoeken. Tal van persoonlijke uitdagingen hebben er dan ook voor gezorgd dat ik voor mijn eigen persoonlijke heling telkens op zoek ging naar oplossingen dichtbij de natuur, dichtbij mezelf als natuurlijk wezen met de natuur als medicijn. Deze zaken hebben ervoor gezorgd dat ik op cruciale momenten dichtbij mijn gevoel kon blijven, ondanks de zeer rationele wereld waarin ik me bevond.

In 2015 heb ik dan ook na 15 jaar het bedrijfsleven achter gelaten om mijn hart verder te volgen en het indiaantje in mij verder te activeren. Dit was een proces van veel bijleren maar van nog meer afleren. Van vallen en weer opstaan. Zeker dus geen lineair proces. Maar één met zoveel mooie ontmoetingen en ervaringen. Het heeft me op een pad vol verwondering gebracht. Verwondering die me blij maakten, maar ook verwonderingen die pijn deden. Beiden zijn echter nodig om te groeien. De meesten gaan vaak dat laatste uit de weg. Maar het is net daar waar vaak de sleutel ligt. Als je doorheen deze pijn kan en durft te kijken, deze durft te helen, zal je het weer langzaam voelen stromen.

En dat is wat er nu weer in mij weer stroomt: het kleine vrolijke indiaantje. Het indiaantje dat nu graag mensen, teams en organisaties de weg wijst naar balans en diens bron van energie zodat eenieder creator mag worden van diens eigen dromen. Wat zou de wereld er toch mooi uit zien indien eenieder voorbij diens angsten en pijnen zou durven gaan zodat we weer onze eigen natuurlijk zijn mogen tonen.

Het is vanuit deze ervaring – zowel mijn persoonlijke als mijn bedrijfservaringen – dat ik graag mensen ondersteun in het creëren van diens eigen dromen, en organisaties help bij het verhelderen van diens gedragen visie en teams coach om deze in balans te kunnen uitvoeren. Het ontluiken van eenieders unieke potentieel en het potentieel van organisaties zorgt voor duurzame groei.
En het leven bestaat uit meerdere dromen: persoonlijke, professionele, relationele, …. En elke droom is waardevol. Het leven bestaat uit een oneindige aaneenschakeling van bijzondere dromen. De thema’s kunnen daarom ook zeer divers zijn: gezondheid, werk, relaties, …. Alles is immers verbonden met elkaar en energie. Net zoals de natuur.

Zo komen vaak lichamelijke klachten – klein en groot – voort uit het niet durven kiezen voor jezelf en je eigen dromen. Patronen en levensstijlen zeggen ook veel over welke thema’s je met je meedraagt.  Je lichaam is dan ook het meest eerlijke instrument dat we hebben. Alleen durven we hier niet voldoende naar te luisteren. De natuur zit dan ook heel slim in elkaar en is puur en eerlijk. Complex, niet gecompliceerd. De natuur is onze voedingsbron, zowel letterlijk als figuurlijk. Het ene al wat zichtbaarder dan het andere, maar daarom niet belangrijker dan het andere. Kortom, de natuur is onze bron van energie en inspiratie. Wij zijn dan ook zelf natuur, een bron van energie. De efficiëntie van organisaties en de teams daarbinnen zijn ook zeer gevoelig aan hoe het allemaal stroomt.  En als deze energie niet optimaal stroomt, dan zal jouw lichaam een signaal geven of zullen er spanningen ontstaan binnen teams. Zo eenvoudig is het.

Doel is om de oplossing die in ieder van ons en in elk systeem zit te activeren. We zijn immers allemaal mooie creatieve zelf helende wezens.

Opleidingen mbt coaching

2022: Energy Medicine Practitioner (The4Winds)
2020: Gecertificeerd Regenerative Practitioner (Regenesis)
2017: Gecertificeerd wandelcoach (TriA®)
2017: Alchemy of Life (LifeProjects)
2015 – 2018: Gecertificeerd Energetisch therapeut (Voeding & Vitaliteit, energetische geneeskunde, 5 transformaties)
2015: Gecertificeerd Lego® Serious Play®  Facilitator (Denemarken)
1999: Industrial Design / Design Thinking

Meer info over mijn curriculum vind je op:
https://www.linkedin.com/in/gillissarah/