Ga naar de inhoud

to feed your body, soul and mind.

 

Kook workshops

De energie van de natuur in een potje of flesje!

Tijdens deze workshops gaan we samen actief aan de slag in een kleine groep van max. 7 personen. Je leert leuke bijgerechten en drankjes te maken waar je lang plezier van kan hebben. De natuur is zo gul en een oneindige bron van energie en plezier. Ook op je bord elke dag. Je gezond voeden heeft zoveel impact op zowel je fysieke als je mentale welzijn; Ons lichaam is net als een voertuig en heeft er alle belang bij dat we dit zo zuiver mogelijk voltanken en goed onderhouden. Onze darmen zijn immers de bakermat van onze gezondheid. Na elke workshop ga je leerlijk naar huis met een pot gevuld met lekkers waar je nadien nog lang van kan nagenieten.
Hieronder kan je meer info vinden over de verschillende thema’s per workshop – pickles, kimchi, drankjes – met bijhorende data.

Praktisch:
Deze sessies gaan telkens door op donderdagavond van 18u30 – 21u30 te Antwerpen.
Bij aanvang worden jullie telkens ontvangen met een voedende huisgemaakte miso noedelsoep.
Max. 7 personen.

Adres:
De Braekeleerstraat 34, 2018 Antwerpen
Hier vind je meer info mbt bereikbaarheid en parking

Inschrijven:
Bij interesse ontvang ik graag via onderstaande mail een berichtje met de vermelding van welke workshop je wil volgen.
info@nature-works.be

Zelf je pickles maken! Lang leve deze bruisende groenten.

Pickles zijn heel belangrijk voor de darmflora; ze bevorderen de eetlust, stimuleren de aanmaak van spijsverteringssappen en helpen zo het verteringsproces in de darmen. Dus zeker een onmisbaar product op je bord.
Je kunt allerlei groenten pickelen, zoals ui, radijs, bloemkool, broccoli, wortel, rettich en spitskool. Je leert ze in te maken met shoyu, umesu en zout. Je kan ook variëren met verschillende kruiden om er zo een eigen toets aan te geven. Geen enkel pickle is hetzelfde. Dit alles gaan we tijdes deze workshop leren. Leuk om te maken en verrassend lekker! Tevens kan deze heel lang bewaard worden. Dus veel nagenot verzekerd.

Data:
do 28/3 van 18u30 – 21u30

Prijs:
70€ pp/sessie
Incl. 2 weckpotjes die zullen gevuld worden met de groenten die voorzien worden.
Incl. een voedende huisgemaakte miso noedelsoep bij aankomst.
Gelieve zelf een schort, goed mes en snijplank mee te nemen.

Kimchi! Een echte smaakbom.

Ken je dit Koreaanse bijgerecht al? Kimchi is een verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, meestal Chinese kool. Het wordt gefermenteerd, waardoor het die bijzondere frisse en lichtzure smaak krijgt en het heel lang bewaard kan worden.Het heeft een unieke smaak, die lastig te omschrijven is. Het is namelijk zowel een tikkeltje pittig, als ook zoet en tegelijkertijd ook nog een beetje zout. Een echte smaakbom dus! Ook proef je subtiel de tonen van knoflook en gember, wat het weer een beetje een friszure smaak geeft.
Tijdes deze workshop gaan we samen aan de slag om deze smaakbom in een potje te gieten.

Data:
do 11/4 van 18u30 – 21u30

Prijs:
70€ pp/sessie
Incl. 2 weckpotjes die zullen gevuld worden met deze overheerlijke zelfgemaakte kimchi.
Incl. een voedende huisgemaakte miso noedelsoep bij aankomst.
Gelieve zelf een schort, goed mes en snijplank mee te nemen.

Fermentatie drankjes: al wat je liefde geeft, bruist!

Tijdens de workshop kan je proeven van kombucha en kefir. Vervolgens leer je om dit zelf te maken. Je leert ook hoe een fermentatieproces tot stand komt. Een paar dagen na de workshop kan je dan thuis genieten van een heerlijk, zelfgemaakt verfrissend bruisend drankje …
Na deze workshop fermentatie van kombucha en kefir en gemberbier en ga je naar huis met de 2 fermentaties én de knowhow alsook de starters om de heerlijkste dranken te maken de komende maanden.

Data:
do 23/5 van 18u30 – 21u30

Prijs:
70€ pp/sessie
Incl. 2 weckpotjes die zullen gevuld worden met deze overheerlijke zelfgemaakte bruisende drankjes.
Incl. een voedende huisgemaakte miso noedelsoep bij aankomst.
Gelieve zelf een schort, goed mes en snijplank mee te nemen.

Workshop op maat en op verplaatsing!

Naast de workshops die ik thuis organiseer, doe ik deze ook graag op verplaatsing. Je zal dan zelf een groep moeten samenstellen van min. 8 personen. Bij interesse, gelieve mij dan te contacteren.


Kook demo reeks

Naast deze kook workshops, is er ook een kook demo reeks waar per seizoen uitgebreid stil wordt gestaan bij wat de specifieke  aandachtspunten zijn van dat seizoen: verschillende kookstijlen, welke groenten, fruit en kruiden, welke organen actiever en meer aandacht nodig hebben, wat de impact kan zijn – fysiek en emotioneel – bij een eventueel disbalans, enkele medicinale tips uit de natuur… Kortom alles om beter te leren luisteren naar je lichaam, in lijn met de natuur.
Meer info vind je op deze pagina


Op de hoogte gehouden worden?

Passen deze data niet of word je graag op de hoogte gehouden? Schrijf je dan hieronder op de nieuwsbrief in!