Ga naar de inhoud

to feed your body, soul and mind.

 

Kook demo reeks

Schuif mee aan tafel en luister en proef wat de natuur je kan brengen!

Wil je leren hoe je gezonder te voeden en koken volgens het ritme van de natuur? Dan kan deze kookdemo reeks wel iets voor jou zijn.
Je gezond voeden heeft impact op zowel je fysieke als je mentale welzijn; Ons lichaam is net als een voertuig en heeft er alle belang bij dat we dit zo zuiver mogelijk voltanken en goed onderhouden. Onze darmen zijn immers de bakermat van onze gezondheid.
Elk seizoen wordt per sessie uitgebreid besproken waarbij we stil staan bij wat de specifieke aandachtspunten zijn per seizoen: verschillende kookstijlen, welke groenten, fruit, granen en kruiden, welke organen actiever en meer aandacht nodig hebben, wat de impact kan zijn – fysiek en emotioneel – bij een eventueel disbalans, enkele medicinale tips uit de natuur… Kortom alles om beter te leren luisteren naar je lichaam, in lijn met de natuur.
We zijn het jammer genoeg verleerd om onze levensstijl en voeding aan te passen aan het ritme van de seizoenen. In de natuur is er immers per seizoen een andere energie aan het stromen. En dat is ook zo in ons lichaam. Vandaar dat het gunstig is om hier terug verbinding mee te leren maken.

Deze sessies zullen doorgaan in een kleine groep van maximaal 8 personen in een huiselijke sfeer. Hierbij worden de recepten toegelicht, gedemonstreerd alsook geproefd. Jullie hoeven dus zelf niet te koken. Jullie worden ontvangen met een gezond drankje en hapjes, nadien schuiven jullie aan tafel voor een hoofdmaaltijd en dessert. Aangepast aan het thema van het seizoen en allemaal zo gezond maar tevens lekker mogelijk. De uitleg van de gerechtjes alsook de recepten krijgen jullie mee.

Praktisch:
Deze sessies gaan telkens door van 18u30 – 21u30 te Antwerpen.

GROEP 1 (nog 3 plaatsen)
Maandagavond
Sessie 1 – lente op ma 25/3
Sessie 2 – zomer op ma 17/6
Sessie 3 – nazomer op ma 23/9
Sessie 4 – herfst op ma 21/10
Sessie 5 – winter op ma 2/12

GROEP 2 (nog 2 plaatsen)
Donderdagavond
Sessie 1 – lente op do 25/4
Sessie 2 – zomer op do 6/6
Sessie 3 – nazomer op do 12/9
Sessie 4 – herfst op do 24/10
Sessie 5 – winter op do 5/12

Een sessie kan afzonderlijk gevolgd worden. Je kan ook een les volgen in een andere groep indien mogelijk. Maar om een goed overzicht te krijgen van de seizoenen en de diversiteit van de natuur, is het aanbevolen een volledig traject te volgen.

Allergieën en/of intoleranties
Alle maaltijden tijdens de sessies zijn plantaardig. De dranken zijn non-alcoholisch.
Zelf eet ik in het dagelijkse leven nog dierlijke producten, maar plantaardige voeding neemt wel de grootste plek in in mijn leven.
Indien er allergieën of intoleranties zijn, gelieve deze mee te delen bij de inschrijving.

Prijs:
70€ pp/sessie
of
300€ pp/ voor het hele traject

Adres:
De Braekeleerstraat 34, 2018 Antwerpen
Hier vind je meer info mbt bereikbaarheid en parking

Inschrijven:
Bij interesse ontvang ik graag via onderstaande mail een berichtje.
info@nature-works.be

 

 

Optioneel ONLINE opvolging

Tussen de verschillende sessies door zal je via een gesloten whatsapp groep de mogelijkheid hebben om tussendoor vragen te stellen. Ook ontvangen jullie 2-wekelijks wat tips en nieuwe ideeën omtrent seizoensgebonden recepten. Dit om gemotiveerd te blijven een gezonde levensstijl aan te houden.

Praktisch:
De vragen mogen continu doorgestuurd worden. Ze zullen enkel op 2-wekelijks op woensdag beantwoord worden. Dit om digitale wildgroei te voorkomen.

Prijs:
30€ pp / seizoen (periode tussen 2 sessies door)
120€ pp/ hele reeks (5 sessies, 1 jaar)
Je kan  je ook eerst voor 1 sessie inschrijven en je nadien opgeven voor de hele reeks aan het voordeliger tarief.

Workshop op maat en op verplaatsing!

Naast de workshops die ik thuis organiseer, doe ik deze ook graag op verplaatsing. Je zal dan zelf een groep moeten samenstellen van min. 8 personen. Bij interesse, gelieve mij dan te contacteren.

Kook workshops

Naast deze kook demo reeks, zijn er ook een kook workshops waar je zelf aan de slag gaat om al het moois van de natuur in een potje te gieten. Zo staan er pickles, kimchi en lekkere bruisende gefermenteerde drankjes op het programma.
Meer info vind je op deze pagina

Op de hoogte gehouden worden?
Passen deze data niet en word je graag op de hoogte gehouden? Schrijf je dan hieronder op de nieuwsbrief in!