Ga naar de inhoud

to activate your natural potential.

Coaching

Vaak komen lichamelijke en mentale klachten – klein en groot – voort uit het onvoldoende luisteren naar jezelf en je eigen dromen. Je lichaam is dan ook het meest eerlijke instrument dat we hebben. Alleen weten we niet meer hoe ernaar te luisteren. En daarom krijgen we vele klachten of patronen vaak ook niet getransformeerd. De natuur zit echter heel slim in elkaar en is puur en eerlijk. En ons lichaam – fysiek, emotioneel, mentaal – is ook natuurlijk. Complex, niet gecompliceerd.
Als Energetisch Transformatie therapeut kijk ik daarom mee waar de blokkades zitten (fysiek, mentaal, emotioneel) en hoe ‘jij’ deze op energetisch systemische wijze kan transformeren. Ik ben niet jouw genezer of ‘healer’. Ik zorg er wel voor dat jij je eigen zelf-helend vermogen weer leert te activeren en zo je energie kan transformeren. Kortom, jouw gids naar jouw zelf-helend vermogen. Zodat je ook nadien jouw eigen systeem verder zuiver kan houden.

 

Technieken

Holistische aanpak met de natuur als leidraad

Vanuit mijn diverse holistische opleidingen, alsook persoonlijke ervaringen, bied ik een brede waaier van tools aan. Als Energetisch Transformatie therapeut kijk ik mee naar de patronen (levensstijl, gedachten, situaties, …) waar er transformatie dient gebracht te worden. Zodat de energie weer kan stromen in jouw lichaam, geest en ziel. De gouden draad in mijn aanpak is de wijsheid van de natuur. De natuur is er dan ook om ons als mens te ondersteunen en in balans te houden. De natuur zorgt ervoor dat we ons optimaal en gezond kunnen voeden – zowel letterlijk als energetisch.  De natuur werkt voor een gezond lichaam, een heldere geest, en groei in bewustzijn te genereren. Hoe eenvoudig kan het soms toch zijn!

Energetisch Systemisch werk

Energetisch Systemisch werk is een methodiek die de fysieke, emotionele, mentale en energetische gezondheid optimaliseert. Er wordt via vraagstelling alsook creatieve technieken gewerkt om snel inzicht te verkrijgen in jouw systeem (persoonlijkheid, familie, omgeving, werk, relaties, …) en waar zich blokkades kunnen bevinden. Want vaak handelen we vanuit bewuste en onbewuste vastgeroeste patronen en vanuit wat anderen van je willen, denken of verwachten.
Nadien worden deze blokkerende energieën losgemaakt en uitgezuiverd. Zodat jij je verder kan ontwikkelen vanuit jouw essentie. Je leert om je zelf genezend vermogen en jouw potentieel optimaal in te zetten, je leert beter te luisteren naar je lichaam, hart en buikgevoel zodat je uiteindelijk zelf je beste therapeut wordt!

Wandelcoaching

Als gecertificeerde wandelcoach neem ik ook af en toe bepaalde thema’s mee samen op pad in de natuur. Om zo snel vanuit je hoofd naar je gevoel tot de essentie te kunnen komen. Hoe meer we verbonden zijn met ‘de natuur’ en ‘onze eigen natuur’, hoe meer energie we zullen voelen stromen van waaruit we onze dromen durven te creëren. Uit ervaring weet ik dat hier mooie resultaten mee bekomen worden. De wandel coaching wordt enkel ingezet binnen een persoonlijk traject. Dit is een techniek die af en toe in wordt gezet als ik voel dat het vraagstuk zich beter kan uitklaren tijdens een wandel coaching sessie. Als ervaren en erkend wandelcoach, weet ik dat dit zeker een methodiek is die zeer verhelderend kan werken alsook heel wat beweging kan teweeg brengen bij bepaalde vraagstukken. Ook kan deze methodiek in groepen en teams mooie dynamiek teweegbrengen. Dit is dan een aanpak op maat bij bedrijven.

Voedingsconsulente

Vanuit mijn opleidingen voeding en vitaliteit, natuurgeneeskunde en eigen ervaringen, geef ik graag advies over gezonde voeding in lijn met het ritme van de verschillende seizoenen. Hoe we ons voeden – zowel letterlijk als figuurlijk – heeft immers impact op de kwaliteit van ons fysieke, mentale en emotionele lichaam. Dus ook deze elementen worden tijdens de consulten aangeraakt indien nodig.

Thema’s die aangekaart kunnen worden :

  • Hoe jouw natuurlijke balans terugvinden: fysiek, mentaal en emotioneel
  • Levensstijl: voeding, energie, balans,…
  • Relaties: patronen, verlies, angst‚…
  • Werk: heroriëntatie, balans, rol, teamwerking, nieuwe visie en strategie…
  • Disbalans: verdriet, stoornissen, angst, stress, trauma, …